Historien

Ægteparret Leif og Lone Hjortshøj stiftede Hørning BTK i 1978, efter i en kort årrække at have drevet klubben Hørning BK hjemme fra kælderen på Rosenvænget. I starten blev der spillet på 2 borde bag et forhæng i Hørning Hallen, men snart fik klubben tildelt en badmintonbane i hallens ene ende, hvor der kunne stå 5-6 borde på én gang. Og herfra begyndte tingene og klubbens resultater for alvor at tage fart.

På trods af sin unge alder stod Hørning BTK som arrangør af et stort Grand Prix stævne (Imperial Open) allerede i foråret 1981. Som følge af dette fine arrangement fik klubben tildelt afholdelsen af de officielle

Nordiske Mesterskaber i efteråret 1981, med deltagelse af så fine navne som Claus Pedersen, Ulf ”Tickan” Carlsson og den senere bordtennis legende Jan-Ove Waldner. Mesterskaberne blev en stor spillemæssig og organisatorisk succes, hvilket medførte at Hørning BTK på sigt fik overdraget andre store mesterskaber.

Efter flere år med hold i både drenge- og juniordivisionen blev sæsonen 1988/1989 det helt store triumf og for Hørning BTK og samarbejdsklubben TMG fra Mårslet. Efter en forrygende flot sæson kunne de 2 klubber fejre oprykning til henholdsvis 3. division, 2. division og 1. division. De efterfølgende sæsoner brugte HBTK til at finde sig til rette i landets bedste herrerække, men i sæsonen 1992/1993 hentede klubben den mange dobbelte Danmarksmester Allan Bentsen og det unge stortalent Finn Tugwell.

Denne stenhårde satsning fik sin forløsning i foråret 1993 da holdet med Allan, Finn, Jesper Mortensen og Torben Rasmussen kunne strække armene triumferende i vejret efter en dramatisk 6-4 sejr over Virum-Sorgenfri i Hørning Hallen foran 5-600 fanatiske tilskuere på lægterne. Mesterskabet blev forsvaret i både 1994 og 1995 hvor spillere som Martin Monrad, Mads Sørensen og den finske viking Pasi Valasti tog DM-titlerne hjem sammen med Jesper og Finn, som altså var en del af samtlige mesterhold fra Hørning BTK.

I de efterfølgende år fra 1996 og frem til klubbens lukning i 2007 var det på damesiden, at Hørning BTK var helt ustyrlige med 6 Danmarksmesterskaber for hold. I disse år var det spillere som Karin Kruse, Jette Vieg, Lisbeth Poulsen, Lin Yang, Janne Jensen, Trine Grauholm og Christina Jessen der hev titlerne ned fra hylden.

De 6 DM titler blev rent faktisk vundet i løbet af 7 år, hvoraf de 5 mesterskaber blev hjemført i træk.